Türkiye Belediyeler Birliği toplantısında konuşan İmamoğlu: “Gelir açmazına doğru sürükleniyoruz”

ANKARA-BHA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ekim Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, belediyelerin artan finansal zorluklarına vurgu yaptı. İmamoğlu, halkın belediyelerden beklentilerinin yükselmesine karşın, finansal sorunlarla mücadele etmekte olduklarını belirtti.

Belediyelerin gelirlerinin, üstlendikleri görevlerle orantılı olmadığını ifade eden İmamoğlu, bu durumu Anayasa ile ilişkilendirdi. Anayasa’da yer alan “Mahalli idarelere görevleriyle orantılı gelir kaynakları sağlanır” ifadesinin gerçeğe yansımadığını dile getiren İmamoğlu, tüm belediyelerin merkezi yönetim tarafından idari ve mali anlamda sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

İmamoğlu, yeni gelir ve kaynakların belediyelere sağlanması gerektiğini vurgulayarak, bu süreci yöneticiler aracılığıyla takip edeceklerini söyledi. Ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni bir döneme girdiğini ve bu dönemde eşitlikçi ilkelerle ilerleyeceklerini belirtti.

Yeni dönemde Türkiye Belediyeler Birliği’nin kurumsal kapasitesini güçlendirmeyi hedeflediklerini aktaran İmamoğlu, “Paydaşlarımızı da sürecin içine katarak, çoğulcu bir şekilde komisyonları oluşturarak, etkin komisyonların üreteceği yeni kavramlarla Türkiye’nin yerel demokrasisini güçlendirme noktasında da ilerici adımlar atmanın başlangıcını hep birlikte yapıyoruz.”  ifadelerini kullandı.

Ayrıca, dünyada ve Türkiye’de olan gelişmelerin belediyecilik anlayışını değiştirdiğini belirten İmamoğlu, “Klasik belediyecilik anlayışından toplumcu, canlı ve çevre odaklı çok yönlü belediyeciliğe nasıl geçiş yapıldığını, halkın beklentilerinin de bu yönde olduğunu görerek bütün bu kavramlarla Türkiye’mizin yerel yönetimler geleceğine yön vermek ve ışık tutmak gibi bir misyonu, Türkiye Belediyeler Birliği olarak üstlenmiş durumdayız.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu