Sahte Belgelerle Satılan Hacizli Araçlar Ele Geçirildi

Yalova-BHA

Yalova’da Jandarma KOM Şube Müdürlüğü, suç örgütüne karşı büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Sahte belgelerle çıkarılan hacizli ve trafikten men edilen araçlar hurdacılara satılıyordu.

Hacizli Araçlar Sahte Belgelerle Satıldı

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi, Taşköprü Beldesi’nde bulunan Yediemin otoparkına, resmi kurumlar tarafından teslim edilen hacizli ve trafikten men edilen araçların, sahte belgelerle çıkarılarak hurdacı ve oto parçacılara satıldığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, Yalova İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından 17 Temmuz 2024’te başlatılan planlı operasyonlar sonuç verdi.

134 Araç ve 77 Motosiklet Hurdacılara Satıldı

Araştırmalar neticesinde, sahte belgelerle çıkarılan toplam 134 araç ve 77 motosikletin Yalova, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Konya, Mersin ve Gaziantep illerinde hurdacı ve çıkmacılara satıldığı belirlendi. Ayrıca 12 aracın ise parçalarına ayrılarak satışa sunulduğu tespit edildi.

15 Kişi Gözaltına Alındı

15 Ekim 2024 tarihinde saat 07.00’de Yalova merkezli 8 ilde düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda, 18 adrese baskın düzenlendi. Bu baskınlarda 15 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında, 7.65 mm çapında bir tabanca, 3 adet fişek, 16 cep telefonu ve bir fatura koçanı ele geçirildi.

Tutuklamalar ve Adli Kontrol Kararları

Gözaltına alınan 15 şüpheli, yasal işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi. Bu şüphelilerden 4’ü tutuklanırken, 1 kişi ev hapsine mahkum edildi ve 10 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Halen 3 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Jandarma Suçlulara Karşı Kararlılıkla Mücadele Ediyor

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesine aralıksız devam ediyor. Jandarma, 7 gün 24 saat halkın güvenliği için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu