CHP’li Gürer, emekli ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti: “İktidar duyarsız”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek AK Parti hükümetini eleştirdi. Gürer, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda kaldığını belirtti.

featured






ANKARA-BHA

Gürer, emeklilerin yaşam koşullarının giderek kötüleştiğini ifade ederek, “Emekli maaşları açlık sınırının altında. Emekliler, geçimlerini sağlamak için kayıt dışı ve günübirlik işlerde çalışmak zorunda kalıyor” dedi. Ayrıca, intibak yasasının çıkarılması ve emeklilerin maaş hesaplamasında yapılan adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Çiftçilerin de büyük bir kriz içinde olduğunu söyleyen Gürer, “2009 yılında 1 milyon 16 bin çiftçi prim ödüyordu, bu sayı bugün 470 bine düştü. Çiftçiler prim ödeyemez hale geldi” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı’nın çiftçi ve esnaf için Bağ-Kur primini düşürme vaadine değinen Gürer, aradan iki yıl geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir düzenleme yapılmadığını hatırlattı.

Yeni bütçe teklifinin de sorunları çözmeye yönelik adımlar içermediğini belirten Gürer, iktidarın işçi, çiftçi, esnaf, memur ve emeklilere karşı duyarsız olduğunu savundu.

CHP’li Gürer, emekli ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti: “İktidar duyarsız”


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu