İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan “Yenidoğan Çetesi” skandalına sert tepki


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da bebekleri anlaşmalı özel hastanelere yönlendirerek haksız kazanç elde eden ve ihmal nedeniyle ölümlerine sebep olduğu iddia edilen “yenidoğan çetesi” ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, olayın ortaya çıkmasının ardından yaşadığı derin üzüntüyü ifade ederek, “Bir baba olarak bu durumu kabullenmek mümkün değil. Masum bebeklerimizin hayatını hiçe sayan bu vicdansızların hak ettiği cezayı alması için kararlılıkla bu sürecin takipçisi olacağım,” dedi.

featured






ANKARA-BHA

Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 21 Mayıs 2023’te başlatılan soruşturmayı hatırlatarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün 20 Haziran 2023 tarihinden itibaren kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti. Çalışmalar neticesinde düzenlenen iki ayrı operasyonla yakalanan 47 şüpheli hakkında, 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlandığını ve 22’si tutuklu olan sanıklar için yargılama sürecinin sürdüğünü ifade etti.

Yerlikaya, açıklamasında halkın üzüntüsünü en derinden paylaştığını vurgulayarak, “Bu süreçte halkımızla birlikte aynı acıyı paylaşıyorum. Cennet kokulu bebeklerimizin hayatını hiçe sayanların adalet önünde hesap vermesi için gerekli tüm adımlar atılacaktır,” şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için hukuki sürecin yakından takip edileceğini belirterek, konunun üstünün örtülmesine asla izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan “Yenidoğan Çetesi” skandalına sert tepki


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu