Giresun’da gündem iktidarda da muhalefette de güney çevre yolu

GİRESUN-BHA

İlk açıklama Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Üyesi Elvan Işık Gezmiş’ten geldi.

Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ” “Karadeniz Bölgesi’ndeki tüm illerden geçen ‘çevre yolu’ acilen ilimizden de geçirilmeli” dedi.

Her fırsatta olduğu gibi Meclis tatilinde de Giresun’u köy kent dolaşarak yurttaşların sorun ve taleplerini dinleyen Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun’un acil ihtiyacı olan çevre yolu konusunda da hükümete çağrı yaptı.

Elvan Işık Gezmiş “Şehrimizde trafik sorunu had safhada, iyice keşmekeşe dönmüş durumda, şehrimizin nefes alması için sorunun çözülmesi şart, bunun yolu çözümü de; bölgemizde tüm illere yapılan çevre yolunun bizim ilimize de yapılmasından geçiyor” diyerek, şöyle devam etti:

“Yıllardır söylüyoruz, çevre yolu Giresun’a da yapılmalı diyoruz. Şehrimiz için bu çok acil bir ihtiyaç. Tüm illere yapılırken neden Giresun es geçiliyor, radara takılıyor ki?

Bu konuyu Meclis’te de kaç kez dile getirdim. Bir kez daha hükümete sesleniyorum: Giresun’umuza da acilen çevre yolu yapılsın ve bu sorun bir an önce çözülsün.

Giresun’umuzun alt yapı başta olmak üzere; ekonomik, sosyal, kültürel tüm sorunlarını her fırsatta Meclis’e taşıdım, her platformda dile getirdim. Aynı şekilde görevime devam edeceğim.
Her şey Giresun için” dedi.

Bu açıklamanın hemen ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin mutlaka yapılacağını ifade etti.

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, “Giresun Güney Çevre Yolu Projesinde ÇED iptalinin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü proje tadilatı çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürmekle birlikte, 2025 yılı ile sürecin tamamlanacağı tarafımıza ifade edilmiştir. Giresun’un iç bölgelere bağlantısında en stratejik yol olan Dereli-Şebinkarahisar yolu ve Pınarlar Tüneli Projesi de takibimizdedir. Bu proje de Giresun Güney Çevre Yolu Projesi kadar önemini biliyor ve bu doğrultu da takip ediyoruz. Yoğun mücadeleler sonucu kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz 3 ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri ve Şebinkarahisar çevresini kapsayacak 5. OSB içinde çalışmalar normal seyrinde devam etmektedir. Hiç şüphe olmasın ki 1. OSB sorunlarını nasıl çözdü isek, 2. Organize Sanayi Bölgesini parlayan bir yıldız haline biz dönüştürebildiysek, kuruluşu gerçekleştirilen ve yatırım sürecinde bulunan bölgelerinde en kısa zamanda hayata geçeceği bilinmelidir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu