Bakan Hakan Fidan’dan Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu öncesi “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” vurgusu


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta.

featured






Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunuyor. Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada küresel barış ve adaletin sağlanmasına yönelik aktif diplomasi yürütmenin en temel önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Daha Adil Bir Dünya Mümkün” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Fidan, insanlık için daha adil ve refah dolu bir gelecek sağlamak adına uluslararası toplumun vicdanına seslenerek Türkiye’nin çözüm odaklı diplomasi yaklaşımını kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Bugün gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu toplantısında bu vizyonu bir kez daha ortaya koyduklarını aktaran Fidan, Filistinli kardeşlerin desteklenmesi ve yaşadıkları zulmün dünya gündeminde tutulması için her platformda mücadele ettiklerini dile getirdi. Bu açıklamalar, Türkiye’nin uluslararası alandaki aktif rolünü ve bölgesel sorunlara olan duyarlılığını gözler önüne seriyor.

Bakan Hakan Fidan’dan Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu öncesi “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” vurgusu


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu