Türkiye Kano Federasyonu’nda, yeniden Alper Cavit Kabakçı dönemi

ANKARA-BHA

Ankara The Green Park Otel’de yapılan Genel Kurul’da, kano ve rafting sporunun gelişimi ve genç sporcuların yetişmesi için büyük çaba harcaması ile bilinen ve spor otoritelerinin taktirini toplayan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı tek aday olarak yer aldı. Divan Kurulunun oluşturulması ve gündeme dair konuşmaların yapılmasının ardından oylamaya geçildi.

Genel Kurul sonucunda 113 delegenin tamamının oyunu alan Alper Cavit Kabakçı yeniden federasyon başkanlığına seçildi.

Genel Kurul ile ilgili Birlik Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Kabakçı şöyle konuştu:

“Tek aday olarak katılım sağlayan tüm delegelerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Bizleri tekrar bu göreve layık gördüler. Hedefimiz tabii ki ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na katılabilmek. Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Hem durgun su branşını, hem akarsu branşını, hem rafting branşını, hem de yeni bağlanacak stand-up paddle’ı, turizm amaçlı sportif anlamda bir branş. Durgun su branşında da özellikle bugün Macaristan’da devam eden yarışmalarda sporcularımızdan sevindirici haberler geldi. Madalyalarımız geliyor. Bize geleceğe umutla bakmamıza yol açıyor. Sporcularımız gerçekten çok çalışıyorlar. Biz de Sayın Bakanımızın nezdinde onlara her türlü kolaylığı, imkanı sağlıyoruz”

Genç sporcularla ilgili konuşan Kabakçı,
“Tabii son dönemde 2017-2023 yılları arasında 52 tane antrenör bakanlığımızda kadrolu olarak başlamışlar. Bunlardan 36 tanesi durgun su branşında, 11 tanesi akarsu branşında, 3 tanesi de rafting branşında. Tabii bu, bizim antrenörlerimizin atamalarımızın yapılması, bizim onlara altyapı malzeme desteği sağlamamız, ciddi anlamda altyapımızı da genişletmiş oluyor. Türkiye’nin belli başlı noktalarından hemen hemen her bölgesinden bir antrenörümüz var ve camiamızı da en iyi şekilde temsil etmek için sporcu yetiştirmeye gayret gösteriyorlar.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu