Türkiye’de kış: La Nina geri dönüyor


La Nina hava olayı geçen yıl olduğu gibi bu kış da yeniden etkisini göstereceğini duyurdu. Türkiye’de kış, nispeten yağışlı geçecek.

featured






ANKARA-BHA

Pasifik Okyanusu’nun Avustralya ile Güney Amerika arasındaki bölgesinde, deniz yüzeyi sıcaklıklarının zaman zaman ortalamanın üzerinde, zaman zaman ise altında seyrettiği gözlemleniyor. Bu sıcak dönemler “El Nino”, soğuk dönemler ise “La Nina” olarak adlandırılıyor.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), dünya genelinde hava sıcaklıklarını düşüren La Nina hava olayının geçen yıl olduğu gibi bu kış da yeniden etkisini göstereceğini duyurdu.

Türkiye’de La Nina hava olayının etkisi uzmanlara göre, “Ekim ayında sıcaklıkların bir derece mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor, ancak yağışların mevsim normallerine uygun olacağı öngörülüyor. Kasım ayında sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerindeki seyrinin azalması bekleniyor. Yağışlarda ise önemli bir değişiklik olmayacak; yalnızca kuzey bölgelerde yağışların artması mümkün görünüyor. Aralık ayında da yağışların mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.” şeklinde değerlendirildi.

Türkiye’de kış: La Nina geri dönüyor


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu