Başkentimiz, ilaç ve tıbbi cihaz sektöründe önemli bir merkez konumunda

Ankara – BHA

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Mali Mevzuat Eğitimi”, ATO ev sahipliğinde yapıldı. ATO Başkanı Gürsel Baran ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Dr. Asım Hocaoğlu ile Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı aynı zamanda ATO’nun 3 No’lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi Başkanı Meclis Üyesi Metin Demir ve TİTCK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Başar Halıcı’nın açılış konuşmalarını yaptığı programa, sektör temsilcisi Aytaç Dinçer ile sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, yaptığı konuşmada, sağlık sektörünün, dinamik ve hızlı büyüyen alanlarından biri olduğunu belirterek, küresel gelişmeler ve demografik yapıdaki değişimlerin, sektöre canlılık kazandırmaya devam ettiğini kaydetti. İlaç ve tıbbi cihaz sektörünün, katma değeri yüksek alanların başında geldiğini ifade eden Baran, “Bu sektörler, yüksek ar-ge yatırımı ve inovasyonu kapsayan, aynı zamanda yenilikçi patent ve telif haklarıyla korunan alanlar. Sağlık sektörünün performansını da yakından etkiliyorlar. Ankara, ülkemizin Başkenti olmasının yanı sıra, güçlü sanayi altyapısı ve nitelikli insan kaynağıyla sağlık sektöründe de önemli bir merkez konumunda. İlaç ve tıbbi cihaz üretiminde öne çıkan şehrimiz, modern ve gelişmiş tıbbi ürünlerle donatılmış sağlık merkezleriyle, sağlık turizmi açısından da büyük potansiyele sahip” dedi.

ATO Başkanı Baran, sektörlerdeki gelişmeleri ATO’nun 68 Meslek Komitesi aracılığıyla takip ettiklerini ifade ederek, sağlık, ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerinin Oda’da 3 No’lu İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi ve 56 No’lu Sağlık Hizmetleri Meslek Komitesi tarafından temsil edildiğini söyledi. Baran, “Bu alanlarda faaliyet gösteren üyelerimizin nabzını tutan komitelerimizle birlikte, sektörün sesi olmaya ve ilerleyip gelişmelerinin önündeki engelleri aşmalarına katkıda bulunmaya gayret gösteriyoruz” dedi. Baran, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu’nun yaptığı çalışmalarla, hem sektörün doğru işleyişine, hem de toplum sağlığının korunmasına katkıda bulunduğunu da sözlerine ekleyerek, “Ankara Ticaret Odası olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile aynı saftayız. Amacımız ve hedefimiz bir. Sektörlerimizin gelişme ve ilerlemesini sağlayarak, ülkemizin ekonomik gelişim ve refah seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından, katılımcılar konu hakkında uzman isimler tarafından bilgilendirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu