BÜYÜKŞEHİR’DE DE BORÇ YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren 7326 sayılı Kanun’dan yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme süresi Cumhurbaşkanlığı kararıyla bir ay daha uzatıldı. Yapılandırma imkanından yararlanmak isteyen mükellefler, “https://yapilandirma.ankara.bel.tr” adresinden online ya da Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı bankosundan 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılandırma başvurusunda bulunabilecek.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vergi ve diğer konularda Büyükşehir Belediyesine borcu olan mükelleflere yapılandırma imkanı sağlıyor.

     

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki Kanun” kapsamında mükellefler, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki dönemlere ait vergi borçları ile birlikte diğer cezaları yapılandırabilecek.

 

YAPILANDIRMA SÜRESİ 30 EYLÜL’E UZATILDI    

Başkentli mükellefler Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Ağustos 2021 olan son ödeme tarihinin bir ay uzatılması nedeniyle 30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılandırma fırsatından yararlanabilecek.

    

Büyükşehir Belediyesine borcu olan mükellefler başvurularını “https://yapilandirma.ankara.bel.tr” adresinden online olarak ya da Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı bankosuna gelerek yapabilecek.

    

Su ve atık su borçlarının yapılandırılması için ise mükelleflerin ASKİ Genel Müdürlüğüne bizzat başvuru yapması gerekiyor. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar ayrıca “(0312) 507 14 75, 507 27 49, 507 14 94 ya da 507 27 86” numaralı telefonları arayarak ayrıntılı bilgi de alabilecek.

     

Peşin ve taksitli ödeme imkanının sağlanacağı yapılandırma alanları şöyle: 

-Harcamalara katılım payları, ecrimisil, idari para cezaları ve bunlara bağlı gecikme faizi, gecikme zammı gibi borçlar,

-Katı atık ücreti ve bunlara bağlı diğer borçlar,

-ASKİ’ye ait su, atık su bedeli ve bunlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı borçları,

-İlan ve reklam vergisi,

-Eğlence vergisi,

-Yangın sigorta vergisi,

-Harçlar,

-İşgal harçları.

   

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu