‘MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ PROJESİ’ POLATLI’DA HAYAT BULUYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca hayata geçirilen Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi kapsamında, 20 ilde mevsimlik tarım işçileri için modern geçici yerleşim alanları oluşturuldu. Projenin uygulandığı 20 kent arasında bulunan Ankara’nın Polatlı ilçesindeki yerleşkede, 150 tarım işçisi barınıyor. İşçiler, elektrik ve su gibi altyapı hizmetlerinin yanında içinde halı, televizyon ve mutfağı bulunan çadırlarda kalıyor. Hepsi Şanlıurfa’dan gelen işçiler gün boyu tarlada çalışırken, çocuklarına ise yerleşkedeki ‘sosyal destek’ binasında gönüllü öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Kitap okuma ve halk oyunları gibi etkinliklere de katılan çocuklar, eğitimden kalan zamanlarını ise yerleşke içindeki çocuk parkında oynayarak değerlendiriyor. Tarım işçilerine sağlık hizmetinin yanında çeşitli sosyal destekler de sağlanıyor.

 

 

BİN KİŞİ KAPASİTELİ

 

 

Yerleşke Genel Koordinatörü, Polatlı Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütçü, çadır kentin 60 dekarlık alan üzerine kurulduğunu, 200 konutluk yerleşke olduğunu söyledi. Sütçü, “Tam kapasiteyle dolu olduğu zaman bin kişilik bir nüfusu barındırıyor ancak şu anda mevsim itibarıyla 20 çadırımız dolu. 150 kişi şu anda burada ve 30 da çocuğumuz bulunmakta. Diğer çadır kentlerden çok farklı çünkü bakanlık tarafından yapılan METİP alanlarının her şeyden önce altyapısı, elektriği, suyu var” dedi. Gönüllü olarak projede yer alan sınıf öğretmeni Mukadder Ataman ise “Burada çocuklarla birlikte olmaktan çok mutluyum. Her gün farklı etkinliklerimiz var. Şu anda Türkçe dersinde sessiz okuma üzerinde duruyoruz. Çocuklarımız okur yazar olarak buraya geldiler. Eğer olmasaydı onlara okuma yazma eğitimi de verecektik. Ayrıca bahçede çalışmalarımız oluyor. Birçok etkinlik yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

DESTEKLER ÇOK ÖNEMLİ

 

Öte yandan, hafta sonu Polatlı’daki yerleşkeyi ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bilhassa çocukların korunması, geliştirilmesi, çalışan çocuklar sorununun önlenmesi, çocuk emeğinin kullanılması ve istismar edilmesi ile mücadele bizim bir görevimiz. Bu bakımdan çocukların korunmasına yönelik, onların eğitimini, sosyal ve şahsiyet gelişimini sağlayacak aşamada onlara verilen destekleri çok önemli buluyoruz” demişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu