ANKARAGÜCÜ’NDE MORELLER DÜŞÜK

Süper Ligin 31. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşan ve sahadan 4-1 yenik ayrılan Ankaragücü’nde, üç maçlık galibiyet serisinin sona ermesinin hüznü yaşanıyor. Sarı-lacivertliler, bu mağlubiyetin ardından 29 puanda kalırken, milli araya da moralsiz girdi.

 

 

Ankaragücü, düşme hattından biraz daha uzaklaşmak, Trabzonspor ise zirve yarışına tutunmak için mücadele verirken, basit hatalar skoru belirledi. Başkent ekibi, maçın başında yenik duruma düşmesine rağmen, beraberlik golünü erken buldu. Ancak Kısa aralıklarla gelen ev sahibi ekibin 2 ve 3. golü sarı-lacivertlerin oyun planlarını bozdu.

 

 

Sezonun ilk yarısında yenildiği rakibinden rövanşı alamayan Ankaragücü, milli maçlar nedeniyle lige verilecek aranın ardından 32. haftada Antalyaspor ile kendi evinde karşılaşacak.

 

 

GOL YEDİĞİMİZDE OYUNCUMUZ YERDEYDİ

 

 

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Trabzonspor karşısında 4-1 gibi beklemedikleri bir skor aldıklarını belirtti.

 

 

Maçın geneline baktıklarında ilk devre rakipten kaptıkları topları çok çabuk şekilde tekrar kaybettiklerini belirten Karaman, şöyle konuştu:

 

 

“Ya ilkinde ya 2 ve 3. paslarda topları kaybettik. Erken gol yedik. Gol yediğimizde bir oyuncumuz yerdeydi. 10 kişiyken golü yedik. Beraberliği sağladıktan sonra 3-4 dakika içinde de 2 gol daha yedik. 3. yediğimiz golde defans oyuncusu topla dripling yaparken ne olursa olsun bu şekilde topu kaybetmemeli. Bizim, ligdeki konumumuz itibariyle bireysel hatadan gol yemememiz gerekiyor.”

 

 

2-1’DEN GELMEMİZ KOLAY OLABİLİRDİ

 

“Özellikle ilk devre takım defansından çok defanstaki duruşlar, yediğimiz gollere sebep oldu. Bireysel bariz hata yaptık. İkinci yarı pozisyonlar var. Kalecinin oynadığı muhteşem oyun var. İlk yarı 3-4 net pozisyon bulduk. Son vuruşlarla belki 3-3, 4-3 belki de 5-3 de olabilirdi, Trabzon lehine. Ama oyunu 3-3’e getirecek çok iyi pozisyonlar yakaladık. 2-1’den geri gelmemiz daha kolay olabilirdi ama daha sonra takım direnci, moral motivasyon da önemli. Nihayetinde bu maçtan ders çıkaracağımız önemli pozisyonlar var. Dersleri çıkarıp verilen arayı da çok çalışarak en iyi şekilde değerlendirip kaybettiğimiz puanları geri toplayacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu